Historielärarna Jamil Akkawi och Simon Machado började 2016 att spela in podden Keffa kungar på Tumba gymnasium där de båda arbetar. Den underhållande och bildande podden har sedan starten fått en växande lyssnarskara.
Simon och Jamils förmåga att skapa engagemang för historia har fångats upp, inte bara av de många lärare som använder podden i sin undervisning, men också bland många andra historieintresserade lyssnare runtom i landet.

Under våren kommer Simon och Jamil att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter kring att spela in podd till andra lärare i kommunen. Idén är att få fler lärare att bli intresserade av att arbeta med digitala verktyg för att producera podcasts. Detta kommer att ske genom en serie workshops där de kommer att gå igenom några vanliga tekniker för att spela in egna podcasts och andra väsentliga delar av produktionen. Mer information om detta kommer att gå ut till skolorna i Botkyrka i vår.

Hörlurar och en mikrofon
Hörlurar och en mikrofon
Hörlurar och en mikrofon

Det senaste avsnittet handlar om att vi just nu lever i en pandemi. Coronapandemin är långt ifrån den enda farsot som plågat mänskligheten, och kommer förmodligen inte bli den sista. På medeltiden drog Pesten fram och för hundra år sedan härjade Spanska sjukan.
Förr bekämpades epidemierna av allt från enhörningar till kycklingar och idag har vi Tegnell, men är skillnaden verkligen så stor.

Lyssna via apple podcast, spotify eller acast.

Lyssna på det senaste avsnittet här: https://poddtoppen.se/podcast/1104654974/keffa-kungar/pandemier.